FEM UNA MICA D'HISTÒRIA


Publicat a la web de l'Escola

L'escola Ginesta va ser la segona escola de Vilanova i la Geltrú. La primera va ser el Pompeu Fabra, que en aquells moments s'anomenava Grupo Escolar José Antonio Primo de Rivera. La resta de centres d'ensenyament de la ciutat eren de monges i de capellans.

L'escola Ginesta va iniciar la seva tasca educativa el curs 1966 / 67. En aquell moment el centre només comptava amb un edifici (lloc on ara s'ubiquen el menjador,l'aula de música i l'aula de plàstica) i comptava amb sis unitats.

En aquesta època el Ginesta rebia noms diversos: Escuela Graduada Arzobispo Armanyà, Grupo Escolar Arzobispo Armanyà i finalment Escuela Graduada Barriada Tacó, passant a anomenar-se Ceip Ginesta el curs 2001 / 02

L'any 1967 el centre també acollia la "Escuela Nocturna de Alfabetización, promoción cultural y educación de adultos".

Amb els anys l'escola va anar creixent i el curs 72 / 73 es va construir un nou edifici , i es van ampliar les unitats a 3 més de nois i 3 més de noies. Fins aleshores només s'impartien cursos fins a 5è de primària, però aquest nou curs ja es va arribar fins a 7è de primària.

L'escola va esdevenir Colegio Nacional Mixto Barriada Tacó durant el curs 73 / 74.

De mica en mica l'escola anava augmentant el nombre de classes i va ser necessària la construcció, primer de dues noves classes el 1977, i després d'un altre edifici durant l'any 1978, finalment s'aconsegueix un nou parvulari que comença a funcionar el curs 2002 / 2003.

Actualment l'escola ofereix un ampli ventall d'activitats, entre elles a partir del curs 96 / 97 el casal d'estiu durant el mes de juliol.